Breman Geelen is ketenpartner met focus op verbinden

5 oktober 2017

De divisie Woningbeheer is op volle toeren. Dat geldt ook voor Breman Geelen B.V. Het bedrijf in Schinnen (Limburg) groeit.

En dat heeft als gevolg dat directeur Ton Wolters steeds meer de focus legt op zogenaamde ‘ketensamenwerking’. De markt ziet Breman Geelen als ketenpartner, maar vooral steeds meer als de ideale co-maker die begrijpt waar die samenwerking om draait. “Dit, zeg maar ‘deels op de stoel van de aannemer zitten’, doen we al veel langer, maar het begint nu echt goed te lopen”, vertelt Wolters.

Die groei van het bedrijf laat zich onder meer zien in de volgende stap als het gaat om ‘samen werken’. De co-maker voor het elektrowerk bijvoorbeeld is in hetzelfde pand getrokken. “Zo kunnen we nog nauwer samenwerken en onze dienstverlening richting onze klanten vergroten”, zegt Wolters. Electro Kierkels BV is nu een interne partner. Volgens Wolters betekent dit dat ze nog ‘maar’ twintig procent van ‘niet planmatig onderhoud’ hoeven uit te besteden. “We hebben steeds minder externe partners nodig omdat we het zelf kunnen.”

Ontzorgen

En is die externe partner wel nodig, dan wordt dat door Breman geregeld. “Zo ‘ontzorg’ je de opdrachtgever.” ‘Ketensamenwerking’ is wat betreft Wolters hét sleutelwoord voor de komende periode. Nieuw is de term voor Ton zeker niet, maar het begrip wordt veelvuldig gebruikt binnen de divisie Woningbeheer. Wolters: “Je vraagt jezelf af, ben je een aannemer of installateur? Dan zeg ik: we zijn een ketenpartner, dus allebei. Als installateur voer je uit, in opdracht van. Als ketenpartner ga je samen aan tafel, je adviseert, je ‘ontzorgt’. Daar zijn we sterk in. Ik merk overigens wel dat het tijd kost om je als ketenpartner te presenteren. Men is geneigd je snel alleen als installateur te bestempelen. Natuurlijk is dat logisch, maar bij een tender willen we benadrukken dat we de verbinder zijn in de keten.”

Ambitie

Die transitie kost tijd en gaat het snelst door te laten zien wat je doet. “Vertrouwen kweken, niet alleen zeggen wat we doen, maar het aantonen.” De ambitie op de korte termijn is voor Ton woningstichting De Voorzorg. “Ons doel is daar dé ketenpartner te worden. Een corporatie met meer dan 3.500 woningen. Zij werken eigenlijk met een hele goede ‘pitch’. Vier bedrijven, waaronder wij, kunnen zichzelf een half jaar bewijzen. Op die manier is dat vooroordeel er niet, het verloopt eerlijker.” Op de lange termijn is het voor Ton ook duidelijk. “Woningbeheer moet een begrip worden. Wat we hier doen, willen we uitbreiden naar bijvoorbeeld Brabant. We willen op meer plekken die belangrijke ketenpartner zijn.”

Breman Woningbeheer

Woningbeheer is de divisie waarin we service- én installatiewerkzaamheden voor de bestaande bouw verenigen. Met als uitgangspunt het complete beheer van de woning. Van duurzame vernieuwing tot verantwoorde instandhouding, kortom multidisciplinaire dienstverlening.

Opleiden

De overgang naar een bedrijf dat ‘alles’ doet betekent ook voor het bedrijf zelf dat er veel verandert. “Niet alleen organisatorisch, maar ook op het gebied van specialismen. Het kan betekenen dat we meer gaan opleiden om bepaalde vakgebieden goed te kunnen uitoefenen.” Breman Geelen is er volgens Ton klaar voor. De sfeer in Schinnen is ‘relaxed’, er heerst een gemoedelijke stemming onder de pakweg veertig werknemers. “Er is hier weinig verloop, dat scheelt ook. Voor mijn gevoel kunnen we hier ook alles tegen elkaar zeggen. De deur staat hier in ieder geval letterlijk en figuurlijk altijd open”, besluit Ton.