Hij wil graag uitgedaagd worden. Heeft een passie voor techniek, maar misschien nog wel meer voor modelspoor. En hij gaat graag moe, maar voldaan naar huis. “Dat laatste lukt niet altijd. Niet alle dagen kun je positief afsluiten, maar elke dag leer je wel iets. Ook als het niet zo lekker ging die dag”, aldus Jeroen.
Hij wil graag uitgedaagd worden. Heeft een passie voor techniek, maar misschien nog wel meer voor modelspoor. En hij gaat graag moe, maar voldaan naar huis. “Dat laatste lukt niet altijd. Niet alle dagen kun je positief afsluiten, maar elke dag leer je wel iets. Ook als het niet zo lekker ging die dag”, aldus Jeroen.
Eén van de dingen die hij onlangs heeft geleerd is om beter te communiceren met mensen die minder direct zijn dan hij. “Mijn directe karakter kan nog wel eens in de weg zitten. Hier ben ik sinds ik werkvoorbereider ben mee aan de slag gegaan. We hebben een gezamenlijk doel waar we voor gaan. Als ik mij moet aanpassen, dan doe ik dat. De uitspraak van Henry Ford: ‘Wie doet wat hij al kan, blijft wie hij is’ leerde mij om verder te kijken.”
Hoe het begon
De passie voor techniek was er al van kleins af aan. Binnen vier jaar had hij zijn diploma voor elektro- en installatietechniek op zak. In het laatste jaar liep Jeroen stage bij Breman Maasland. En tijdens de zomerbarbecue werd zijn eerste baan een feit.
Energie uit uitdaging
“Uitgedaagd worden vind ik belangrijk. Van nieuwe vaardigheden leren krijg ik energie. Zo heb ik in de jaren verschillende stappen kunnen maken. Deze zorgden voor meer afwisseling en persoonlijke ontwikkelingen. Zo ging ik van de seriematige bouw naar utiliteitsbouw en van de bouw naar kantoor. Dat kwam goed uit, want ik kreeg last van slijtage”, zegt Jeroen lachend.
Moe maar voldaan
Als werkvoorbereider kom je niet vaak buiten, maar toch gaat Jeroen graag even langs bij de grote technische ruimtes. “Zo krijg ik meer gevoel bij wat er speelt en kan ik een betere inschatting maken van de producten die nodig zijn.” De lat heeft hij voor zichzelf erg hoog liggen. “Kwaliteit vind ik belangrijk en ik ben trots als ik niet ‘terug’ hoef.” Dat maakt hem energiepositief. “Het kan best zijn dat ik aan het einde van de dag moe ben, maar als je samen een mooi resultaat hebt neergezet, dan is dat het helemaal waard. En als het tegenzit? Dan weet ik dat ik er zelf alles aan heb gedaan.”
Zelf kansen creëren
Of Jeroen uitgeleerd is? Zeker niet! Over een aantal jaar zou hij graag projectleider willen worden. “De uitdaging lijkt me geweldig en sinds dat ik binnen zit is mijn nieuwsgierigheid en de wil om er voor te gaan alleen maar gegroeid”, zegt Jeroen vastberaden. Hij weet wat hij daarvoor moet doen. “Ik ben economisch nog niet goed genoeg onderlegd. Dat is geen schande. Iedereen is in staat te leren.” Volgens hem is het fijn om bij Breman te werken omdat het een stabiel bedrijf is met hart voor de medewerkers. “Ik heb mij nog nooit een nummertje gevoeld en krijg alle kans om mij door te ontwikkelen. Hierdoor voel ik mij erg thuis binnen Breman.”
Jochem van Gochem
Het is het einde van de werkdag. Jeroen gaat zo naar huis. Hij woont al sinds 1976 in Heythuysen, Limburg. Samen met zijn eerste liefde Anita en hun twee kinderen, Bram en Lieke. In zijn vrije tijd is Jeroen graag bezig met modelspoor. “Mijn hele zolder staat vol. Ik kan dus niet thuiswerken. Dan ben ik zo afgeleid. Ik verzamel en kan hier echt mijn ei in kwijt. Ik word er lekker rustig van.” En als zijn neefje komt, dan maakt Jeroen er samen met hem een heel spel van.
“Mijn neefje heeft autisme en is ook gek van modeltreinen. Samen hebben we bij één van de overwegen een poppetje gezet en hier een heel verhaal bij verzonnen. We noemen het poppetje Jochem van Gochem, een bezopen Duitser – want Duitsers houden wel van drinken. We spelen een dienstregeling met kaartjes en ik zorg altijd dat het kaartje met de lading bier bovenop ligt. Dan gaat de lading bier altijd mee en heeft Jochem wat te drinken. Zo mooi om te zien hoe blij mijn neefje hiervan wordt.”